Hoe het begon

What's the worst that could happen?

| Geschreven door Daniël Brouwer oud-bestuurslid WCS |

 

Het begin

Het begon allemaal medio 2005. Daniël Brouwer was na een pauze van een aantal jaar weer bezig met Warhammer. Hij kwam erachter dat er gewoon een winkel te vinden was in Wormerveer, niet zo heel ver van zijn huis vandaan. Niet alleen dat, er werden ook gamedagen georganiseerd op de eerste zaterdag van de maand.

De tweede keer dat hij de Mini-Wonders binnen kwam lopen had hij zijn stoute schoenen aan en vroeg hij of er werk was. Een paar weken later was hij in dienst.

 

De eerste clubavond

Het is daarna heel snel gegaan, want twee maanden na zijn intrede bij Mini-Wonders was de eerste clubavond al een feit. Samen met Rudolf en Kina, die daar toendertijd nog een atelier had, besloten ze om op de vrijdagavond ook wat te organiseren.

Er waren al een aantal jongens die trouw de zaterdag bezochten, maar er was behoefte aan meer. De club was geboren, hoewel nog niet onder de fantastische naam Worst Case Saenario. Dat kwam ongeveer anderhalf jaar later.

 

Nieuwe clubleden

In den beginne was het nog redelijk rustig. Rudolf, Kina, Mathieu en Daniël, samen met nog een paar jongens, zaten daar gezellig te koffieleuten, en af en toe kwamen er wat nieuwelingen bij. De club werd eens in de twee weken georganiseerd. Op de zaterdag was Daniël dan druk bezig om nieuwe mensen te rekruteren en het werd al snel redelijk populair.

 

Een bestuur en een forum

Een forum dat Daniël had aangemaakt werd nog niet gebruikt en bloedde snel dood. Een half jaar later werd opnieuw een poging gedaan en dat forum gebruiken we nog steeds. Het clubvirus verspreidde zich op een gegeven moment als een olievlek, en al gauw zaten we met 25 mensen te nerden.

Het werd tijd voor een bestuur om dingen beter te regelen. Een van de eerste maatregelen was de wekelijkse clubavond, met tussen de reguliere weken in een 18+ avond.

Ups en downs

 

Nu, vijf jaar later, zijn er veel nieuwe gezichten bij gekomen en zijn een paar vertrokken. Er zijn tijden geweest dat het superdruk was en tijden dat er weinig mensen kwamen. We hebben momenten gehad waarop veel leuke dingen werden georganiseerd en momenten waarop mensen gewoon lekker met hun eigen ding bezig waren. Ups en downs kunnen we wel zeggen.

 

Meer dan een Warhammerclub

In al die periodes is er een hoop gedaan en een hoop geleerd. Er zijn nu campaigns, er worden mooie spelborden gecreeërd en ook de "gewone" bordspellen worden vrolijk gespeeld door onze leden. Het is allang niet meer een Warhammer club, er wordt veel meer gedaan dan dat. Als kroon komt daar nu deze website bij.